Jelenlegi helyKapunyitók

Kapunyitók


 

Általánosságba a kapunyitókról, ami alapján kiválaszthatjuk a számunkra ideális kapunyitóberendezést, ehhez szeretnénk hasznos információinkat megosztani Önökkel.

Nagy hangsúlyt kell fektetni a BIZTONSÁGRA ami elengedhetetlen követelmény!

-Nyomatékhatároló(funkció): Általában a korszerűbb vezérléssel rendelkező kapunyitók figyelik motor nyomatékát. Ez azt jelenti, ha valamilyen akadályt érzékel, akkor a motort megállítja és visszanyitja a kaput. Biztonsági szempontból ILYEN nyitót érdemes venni.

-Infrasorompó : Két célja van :baleset megelőzés ill. vagyoni kár védelme.Ez egy olyan eszköz, mely érzékeli a infra vonalán áthaladó testet vagy tárgyat(ember, kocsi stb.) és ilyenkor megállítja a zárás folyamatát és visszanyit. Bizonyos esetekben célszerű több fotocella párral megoldani a védelmet(kétszárnyú kapuk és tolókapuk esetén).Automata zárás ill. több lakás esetén szárnyas kapunál elengedhetetlen a 2 pár infra felszerelése.

-Lámpa: Ez egy olyan kiegészítő ami hasznos lehet, mert jelzést ad a kapu működéséről  hogy a mozgásba van.

-Távirányító: Léteznek több csatornás kivitel ami annyit jelent, hogy akár több kapu nyitását is megoldhatjuk egy távirányítóról.

Használható gyalogos funkciónak kétszárnyú kapunál csak az egyik szárnyat nyitja ki.(tolónál bizonyos szélességig).Megoldható további berendezések távirányítóval való kapcsolása is(kerti világítás). Távirányító működését nézve lehet fix és ugrókódós rendszerű.Az ugrókódos távirányítók változtatják a kódjukat (több billió kód variáció) ezért biztonságosabb.

Frekvenciába a 433MHZ az elterjedtebb ,de kezd előtérbe kerülni a 868MHZ  megoldás(kevesebb készülék van ezen a frekvencián,ezért jobbak a vételi viszonyok)

Kaput ill.kapu automatikát csak szememberrel szereltessen!