Jelenlegi helyAblakok

Ablakok


 

Általános
Hazai piacon igen nagy a kínálat nyílászárókban, is mint más termékeknél ,mielőtt nyílászárót vásárol az ember érdemes a nyílászárok tulajdonságaival tisztába lenni ,ezért pár gondolatba leírjuk mire kell ügyelni vásárlás előtt.

Abban az esetben, ha több helyről kérünk árajánlatot, mindig azonos felszereltségű és minőségű termékről kérjük !

Nyílászáró keret

Elsőként vegyük a keretet, lehet 5 illetve 6légkamrás kivitelek.  5-6 légkamrás profilok 60-80mm gyártónként változó, a szélessége illetve a kamrák száma befolyásolja a hőtechnikai tulajdonságát. Minél szélesebb a profil a  szigetelési tényezője annál jobb. Hő átbocsátási tényezőnek jele U mértékegysége W/m2K.

Tömítés a mai nyílászárók többnyire két lépcsős tömítést alkalmaznak, ennek a színe általában lehet szürke és fekete.
A profil kialakítása lehet szögletes, illetve lekerekített, ami esztétikusabb kivitel. Fontos a profil minősége, hogy az ablakok évek multával is színtartó maradjon.

Üvegezés

Az üvegezésnek is nagy szerepe van szigetelés szempontjából alapkövetelmény U=1,5W/m2K vagy ennél kisebb értékű ,két réteges üvegezés, a paszív házaknál a 3 rétegűek (0,5W/m2k). A korszerű ablak ezen a ponton tér el legjobban a hagyományos ablaktól. Az üvegtáblák vastagsága legtöbbször 4-4 mm-es a köztük levő fém vagy műanyag pedig 16 mm, így az üvegszerkezet összvastagsága 24 mm. Az üvegek közt levegő vagy nemesgáz van, az üveg felületén pedig szabad szemmel nem látható Low-e bevonat.

Vasalat

Az ablakoknál most már alapkövetelménynek számít a hibás működtetés gátló.

Funkciókba lehetnek bukó, nyíló ill. többfokozatos résszellőztető.

Ma a korszerű nyílászároknál nem a túlzott légáteresztés, hanem annak hiánya okoz gondot. Ennek kiküszöbölésére alkalmaznak résszellőztető funkciót, illetve légáteresztést szabályzó szerkezeteket.

A NYÍLÁSZÁRÓ BEÉPÍTÉSÉT SZEKEMBER VÉGEZZE !

A nyílászáró beépítése precíz munkavégzést igényel mely a helyszíni, felméréssel kezdődik. A folyamat során azonban a tetszetős és pontos beépítés érdekében érdemes többször ellenőrizni a már korábban felvett méreteket.
Az első méretfelvétel megrendelés előtt készül, amelyet mindenképpen az árajánlatot adó cég, kereskedő, kivitelező szakembere végezze.
Azonkívül ,ha a beépítést az eladó cég szakembere végzi, úgy a beépítésre is garanciát ad, nemcsak a termékre !